Ga naar de inhoud

Ieder kind verdient een ontspannen leerkracht

Onderwijs is hard werken! Dat weten Katja en Laura als geen ander. Je wilt het beste voor je kinderen en dan vergeet je soms jezelf. Gun jezelf een pauze. Zo kan jij het beste blijven doen voor jezelf én je klas. Lesgeven vol plezier en energie.

Met Aandacht” onze
Cursus voor Leerkrachten

Katja en Laura geven jou in drie inspirerende bijeenkomsten de tools om ‘met aandacht’ voor de klas te staan.

Als leerkracht sta je de hele dag ‘aan’. Uitleg geven, vragen beantwoorden, observeren, rondes lopen. En dan ook kinderen troosten als ze verdriet hebben, moeite hebben met vriendjes maken of thuis vervelende dingen hebben meegemaakt.

juf werkt terwijl de zon onder gaat

Dat is hard werken. Daarom verdien jij ook een moment voor jezelf. Je verdient het om met plezier en ontspanning voor de klas te staan. En een blije juf of meester, zorgt voor blije kinderen! Daar doen we het toch voor?!

Of je nou net start in het onderwijs of al jaren voor de klas staat. Het is steeds weer afstemmen en je balans zoeken. Met Aandacht… is de cursus dat je helpt ontspannen. Onze oefeningen komen uit bewezen stressreductie oefeningen zoals mindfulness.

We geven je eenvoudige oefeningen voor zowel thuis als in de klas, zodat je altijd met aandacht kunt lesgeven.

Werken met aandacht en ontspanning, dat zorgt voor werkplezier!

Laura van der Mark
adempauze

Wat kun je verwachten?

Meer aandacht voor jezelf en je klas

Ontspanning en rustmomenten

Praktische oefeningen voor thuis

Leuke oefeningen voor in de klas

Online Visualisaties & Meditaties

Over Ons

Welkom bij “Met Aandacht”, een unieke training verzorgd door Katja van Beurden en Laura van der Mark. Als voormalige kleuterbouw leerkrachten hebben we jarenlang zij aan zij gewerkt, en samen de remedial teaching op onze school verzorgd. Hoewel we elk onze eigen weg zijn gegaan als ZZP’ers, zijn we nu weer samengekomen om deze bijzondere training te bieden.

Katja en Laura kletsen in de klas

Onze gedeelde visie en passie voor het onderwijs is wat ons drijft. We hebben in de klas gezien hoe belangrijk het is om met aandacht les te geven. Met deze training willen we leerkrachten niet alleen tools geven om met stress en druk om te gaan, maar ook een fijn moment van ontspanning.

Katja straalt een oprechte aandacht uit die je zelden tegenkomt. Ze is gepassioneerd over het creëren van een omgeving waarin elk persoon gezien en gehoord wordt. Haar benadering is oprecht en warm.

Laura is een bruist van energie. Veel mensen zijn vaak verrast als ze ontdekken dat ze ook mediteert en zich verdiept in mindfulness. Maar dat is precies wat haar werkwijze uniek maakt. Als MBSR-trainer en yogadocent combineert ze haar enthousiasme met rust en aandacht.

juf leest boek

Wat maakt de cursus “Met Aandacht” zo speciaal?

We komen uit de praktijk. We hebben zelf ervaren hoe uitdagend het onderwijs kan zijn en delen graag de inzichten uit onze eigen reis. We weten waar we het over hebben, niet alleen omdat we de ’theorie’ hebben gelezen, maar omdat we het zelf hebben gedaan. In deze training combineren we onze ervaring om leerkrachten te ondersteunen in hun reis naar bewuster en aandachtiger lesgeven.

Ontdek je pauzeknop

Wat zeggen anderen?

Verbinding met jezelf én je klas, dat gunnen we elke leerkracht

Katja van Beurden

“Met Aandacht” vs
MBSR voor onderwijs

Wat onderscheidt “Met Aandacht” van andere mindfulness-trainingen? Het antwoord is eenvoudig: echte ervaring als leerkracht. Wij zijn niet zomaar trainers; we zijn leerkrachten die de uitdagingen van het onderwijs van binnenuit kennen. Elke oefening, elke techniek en elk inzicht dat we delen, komt voort uit onze eigen ervaringen in het lesgeven.

In tegenstelling tot veel andere programma’s, is onze training speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de specifieke situaties waar leerkrachten mee te maken krijgen. We weten hoe het voelt om een klas vol energieke kinderen te managen, om te gaan met de druk van oudergesprekken en om de balans te vinden tussen werk en privé. Daarom zijn onze methoden niet alleen theoretisch effectief, maar ook praktisch toepasbaar.

Blije Leerkracht, Blije Klas

In een beroep waar burn-outs op de loer liggen, hebben we heel mooi uren voor Duurzame Inzetbaarheid in de CAO staan. Met onze cursus kan je ze eindelijk zinvol en gericht inzetten! Je leert vaardigheden die helpend zijn op zowel persoonlijk als professioneel vlak. De cursus versterkt je aanwezigheid in de klas, maakt interacties bewuster en creëert een omgeving van rust en begrip.

‘Met Aandacht’ valt ook binnen je scholingsbudget. Dit is een budget voor jou beschikbaar is vanuit je CAO. Het levert waarde voor jezelf, je klas en het contact met collega’s. Een cursus die de kwaliteit van jouw onderwijs versterkt. Een blije leerkracht, een blije klas.

In een wereld vol quick fixes nodigt deze cursus je uit om even te vertragen. Dit is een echt pauzemoment voor jou.

vrouw leest rustig een boek

Praktische Informatie

Woensdag 28 feb Gratis Proefles

Woensdag 20 maart – 3 april – 17 april

16.00 – 18.00

175,- (inclusief BTW)

Betaal je de training uit eigen zak? Stuur dan een berichtje naar laura@leerkriebels.nl voor een korting 😉

juf in hangmat

Hoe ziet een cursusmoment er ongeveer uit?

  • Aankomen: een moment van schakelen en ontspanning.
  • Theorie & Instructie: een uitleg over de technieken of concepten die tijdens deze sessie aan bod komen.
  • Praktische Oefening: hands-on ervaring met de technieken die zijn besproken.
  • Pauze: een moment om even te lopen, naar het toilet te gaan of informeel te kletsen.
  • Groepsinteractie: dit kan een uitwisseling van ervaringen zijn, groepsdiscussies of andere interactieve activiteiten.
  • Afsluitende Activiteit: dit kan een reflectiemoment zijn, een korte oefening die je de volgende dag in de klas kan doen.
  • Ontspanning & Afsluiting: een korte geleide ontspanningsoefening om af te ronden.

Meest Gestelde Vragen (FAQ)

Kan dit worden betaald door mijn school?

Zeker, “Met Aandacht…” is een training waar je klas en je organisatie iets aan heeft. Hij is erg geschikt voor leerkrachten die zoeken naar meer balans in hun werk. Je kunt de uren wegschrijven onder ‘duurzame inzetbaarheid’. Je leert in balans les te geven en hoe je beter voor jezelf kan zorgen. Je moet dit natuurlijk wel eerst overleggen met je leidinggevende 🙂

Is de training geschikt voor zij-instromers?

Absoluut! Of je nu al jaren in het onderwijs zit of net de overstap hebt gemaakt, “Met Aandacht…” is ontworpen om elke leerkracht te ondersteunen. Zij-instromers kunnen vaak een frisse blik hebben, maar kunnen ook geconfronteerd worden met uitdagingen. Deze training helpt je om met aandacht en vertrouwen voor de klas te staan.

Is de training geschikt voor startende leerkrachten?

Jazeker! Beginnen als leerkracht kan overweldigend zijn. Er komt zoveel op je af en de verwachtingen zijn hoog. “Met Aandacht…” biedt je de tools om vanaf het begin met zelfvertrouwen en balans in het onderwijs te staan. Het helpt je om je energie te behouden en elke dag met plezier les te geven.

Is dit een MBSR-training voor leerkrachten?

“Met Aandacht…” is geïnspireerd op de principes van MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) en is speciaal aangepast voor de unieke uitdagingen en behoeften van leerkrachten. Hoewel het niet een traditionele MBSR-training is, bevat het wel de kernprincipes en oefeningen die specifiek zijn afgestemd op het onderwijs.

Wat is het verschil tussen “Met Aandacht” en andere mindfulness-cursussen?

“Met Aandacht” is speciaal ontworpen voor leerkrachten en is gebaseerd op echte ervaringen in het lesgeven. Terwijl andere cursussen algemene mindfulness-technieken kunnen aanbieden, richten wij ons specifiek op de unieke uitdagingen en behoeften van leerkrachten.

Hoeveel tijd moet ik wekelijks investeren in de training?

De training is ontworpen om flexibel te zijn en aan te sluiten bij de drukke schema’s van leerkrachten. Je kunt verwachten dat je ongeveer 2 per week besteedt aan de training, inclusief oefeningen en reflectie. Geïntegreerd in de dagelijkse activiteiten.

Is de training ook geschikt voor onderwijsassistenten of andere onderwijsprofessionals?

Absoluut! Hoewel “Met Aandacht” is ontworpen voor leerkrachten, kunnen onderwijsassistenten en andere onderwijsprofessionals ook veel baat hebben bij de technieken en inzichten die worden aangeboden.