Ga naar de inhoud

Het Pad Naar Je Eigen Praktijk

Welkom (Toekomstige) Ondernemer!

Als je liever luistert dan leest, dan kun jij je met deze oefeningen helemaal uitleven! Luister hier naar de oefeningen die horen bij het werkboek “EEN HELE ONDERNEMING, opgedeeld in kleine stappen”. Dit e-boek is speciaal ontworpen voor (startende) ondernemers in onderwijs en opvang.

Tijdens het opstarten van mijn praktijk hebben de onderstaande oefeningen mij veel geholpen, en ze zullen jou ook verder helpen. Mocht je ergens niet uitkomen of wil je je ervaringen delen meld je dan aan bij de Facebookgroep van Praktijk om de Hoek. Hier helpen andere ondernemers je verder 🙂

5x Waarom – Ontdek je persoonlijk Why

Kinderen stellen ‘m vaak: waarom…? Een simpele vraag, maar zo ontzettend krachtig!

De kracht van waarom gaan we gebruiken om jouw diepste motivatie en drijfveren te onderzoeken. Dus pak pen en papier en ontdek jouw Waarom!

Je Droompraktijk – Visualisatie

Tijdens deze visualisatie verkennen we je droompraktijk. Dit doen we met behulp van de Droomvraag. Een tool die ik van de Oplossingsgerichte coaching heb geleend.

Leg, voordat je gaat luisteren, pen en papier klaar. Zo kun je gelijk de belangrijkste dingen op schrijven.

man met een goed plan

So What?! Van Dienst naar Voordeel

Met de vraag ‘En wat dan nog?’ ontdek je de Benefits voor je klanten. Klanten zijn niet geïnteresseerd in je methode of aanpak, nee ze willen dat je hun probleem oplost! Ze willen weten wat je hen oplevert. Je wil hen laten denken ‘ja, dat wil ik ook!’. Daarna willen ze pas weten hoe je dit gaat aanpakken.

Pak weer pen en papier en ontdek de benefits voor je klanten!

Kies een Krachtige naam!

Een bedrijfsnaam, hij blijf lang bij je! Een leuke, pakkende naam zorgt ervoor dat je klanten jou onthouden. Je vergroot je impact.

Luister naar deze podcast voor inspiratie!

In de Podcast hebben ze het over de ‘7 naam zonden’. Die kan je hier gratis aanvragen!

afbeelding van een wandelaar tussen bergen.

Wat maakt jou uniek? Durf jezelf te laten zien!

Kijk hier hoe Tim Ferris een yogadocent helpt om haar ondernemersavontuur verder te helpen!

afbeelding van munten

Betaalt je klant voor je tijd of je Kwaliteit?

De waarde die je toevoegt, daar draait het om. Het is daarom belangrijk om bij jezelf na te gaan: op welke manier kijk je hiernaar? Laat dit filmpje inspireren om tot een tarief te komen die past bij jouw kwaliteiten.

mensen in coach gesprek

Toch liever samen puzzelen?

Kom je er alleen niet uit? Vraag dan een coachgesprek aan. Samen zorgen we dat alle puzzelstukjes op de juiste plek komen.

Zo kan jij weer snel verder met bouwen en ontwikkelen van je eigen droompraktijk! Bekijk hier het aanbod of vraag gelijk een gesprek aan.