Ga naar de inhoud

Over Ons

Laura van der Mark
ZPP’er in het Onderwijs

Wie ben ik?

Hoi en welkom bij Praktijk om de Hoek. Ik ben Laura, ooit begonnen als leerkracht en sinds 2021 ondernemer in het onderwijs en de opvang.

In de tijd dat ik nog voor de klas stond, was er een kleuter die aan mij vroeg: “Juf, wat vind jij het allerleukste aan jouw werk?” Wat een interessante en belangrijke vraag. Een vraag die je als volwassene en als ondernemer jezelf nog vaak mag stellen.

Want wat vond ik nou het leukst aan mijn werk? Nadat ik even de tijd had genomen om hierover na te denken, kwam ik tot de conclusie: het allerleukste is dat ik altijd kan blijven spelen en dat ik kinderen en andere mensen kan helpen.

Deze twee dingen kun je niet alleen als leerkracht doen, maar ook als ondernemer in het onderwijs en de opvang. Dit doe ik nu ook vanuit Praktijk om de Hoek. Doen waar je echt heel blij van wordt, dat is iets wat ik anderen ook gun.

Omdat het helpen en samen leren nou eenmaal in mijn bloed zit, vind ik het te gek om dit vanuit Praktijk om de Hoek met volwassenen te doen. Samen te blijven leren, elkaar te inspireren en te ontdekken wat er allemaal op zo’n ondernemersreis op je pad komt.

Die spannende, eerste stappen van ondernemen heb ik al gezet. Inmiddels heb ik al flink veel geleerd over onlinemarketing, hoe je aan je klanten kunt komen en hoe je jezelf als ondernemer serieus kunt nemen, maar ook hoe je jezelf als ondernemer stevig kunt neerzetten.

Al deze ervaringen deel ik graag met andere (startende) ondernemers die hier nog erg zoekende in zijn. Zo kunnen we samen nóg meer kinderen helpen.

Zelf ben ik ook nog aan het leren. Een pad vol ontdekkingen, obstakels en veel plezier!

Vanuit Praktijk om de Hoek help ik ondernemers in het onderwijs en de opvang om een hun eigen praktijk tot werkelijkheid te brengen: van dromen naar doen.

Samen creëren we een sterke en professionele club met ondernemers die een passie hebben om met kinderen te werken. Zo houden we allemaal de vrijheid van het zelfstandig ondernemen, maar doen we het toch samen.